O podjetju

Zgodba o podjetju STROJNIK d.o.o. se je pričela leta 2012, ko smo se že takrat sodelavci Jože-Tomo Košar, Matjaž Franc in Danijel Ploj odločili stopiti na lastno pot podjetništva. S svojo vizijo in željo smo želeli ponuditi kvalitetnejšo storitev svetovanja in implementacije pogonske tehnike v najrazličnejših panogah industrije.

Kaj kmalu so naš potencial zaznali svetovno priznani proizvajalci pogonske tehnike, s katerimi smo tako vzpostavili dolgoletno partnersko sodelovanje in postali njihovi uradni zastopniki za celotno področje bivše Jugoslavije. Postali smo uradni zastopnik proizvajalca gonil FLENDER in SIEMENS.

Sčasoma smo zaradi potreb kupcev naš program poslovanja razširili še na področje rokovanja z fluidi, kar je poslovanje podjetja zraven industrijske panoge, še dodatno okrepilo v panogah ekologije in proizvodnje bioplina. Z uradnimi zastopstvom za črpalke Börger, Gorman Rupp, ter Alfa Laval skorajda, da ni aplikacije za katero ne bi mogli najti najustreznejše rešitve.

Poudariti moramo, da smo na področju črpalk v državah na področju bivše Jugoslavije edini ponudnik, kateri ponuja rešitve suhih črpališč, pri katerih so črpalke nad črpališčem – suho črpališče.

Naš cilj je vedno iskanje najenostavnejše možne rešitev problema, kar so kaj hitro zaznali uporabniki in tako se je povpraševanje po naših storitvah in izdelkih zelo hitro krepilo.

V samo treh letih od ustanovitve, smo za uspešno poslovanje v letu 2015 prejeli Bonitetno odličnost A, v letu 2017 Bonitetno odličnost AAA, v letu 2019 pa ZLATO bonitetno odličnost AAA.

Vsem že obstoječim, kakor tudi bodočim partnerjem se za sodelovanje in zaupanje zahvaljujemo.

Ekipa podjetja STROJNIK d.o.o.

STROJNIK, družba za inženiring, storitve, servis in trgovino, d.o.o.

Tržaška cesta 21, 2000 Maribor

Matična številka: 6118755

Davčna številka: 77682777