Sklopke – FLENDER

Z veliko izkušnjami v številnih panogah je Siemens na področju sklopk vaš idealen partner. Flender sklopke se uporabljajo skoraj v vseh sektorjih industrije. Ponujamo široko paleto prožnih, zelo elastičnih, vzvojno togih in hidrodinamičnih sklopk v različnih velikostih in modelih. Nekatere serije Flender sklopke so brez vzdrževanja, medtem ko je druge potrebno vzdrževati samo na dolge intervale. Obrabni deli so enostavno zamenljivi in so na voljo po vsem svetu. Pri izdelavi Flender sklopk, se daje poseben poudarek na varnosti in zanesljivosti.

Torzijsko toge sklopke Flender

ZAPEX sklopke so posebej primerne za grobe obratovalnih pogoje, kot se pojavljajo na primer v metalurgiji ali v proizvodnji cementa. Poleg tega ZAPEX sklopke izstopajo zaradi svoje moči zmogljivosti, povezanega s kompaktno obliko.

ARPEX sklopke so sklopke brez vzvojne zračnost, primerno za visoko temperaturo, zlasti za stroje, ki se morajo uporabljati z visoko natančnostjo. Primeri so papirništvo in tiskarskie stroje.

Elastične sklopke Flender

Prilagodljive sklopke FLENDER so primerne za plug-in montažo in so enostavne za montažo ter demontažo. Elastični segmenti kompenziraji premike in absorbirajo zmerne udarne obremenitve motorja ali delovnega stroja.

Standardne izvedbe širokega razpona modularne zasnove in povezane uporabe sklopke v posebne oblike zajemajo številne aplikacije možne uporabe.

Visoko elastične sklopke Flender

Zaradi svoje nizke torzijske togost in dobre električne neprevodnosti, so visoko elastične FLENDER sklopke izredno primerna za priključitev na nenakomerno delujoče delovne stroje. Zaradi velikega obsega elastomera lahko kompezirajo velike premike in nesosonosti.

Hidrodinamične sklopke Flender

FLUDEX sklopke so sklopke pri katerih se moment prenaša preko hidrodinamične tekočine, sklopke delujejo po načelu Föttinger. Deli sklopke na vhodni in izhodni stranjo spojeni mehansko, dočim med sklopkama ni nobenega mehanskega kontakta – spoja, saj se navor prenaša z gibanjem tekočine v sklopki.

Katalog torzijsko togih sklopk Flender

Katalog elastičnih sklopk Flender

Katalog visoko elastičnih sklopk Flender

Katalog hidrodinamičnih sklopk Flender